Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manikűr

2011.06.03

Kézápolás-manikűr

 

 

Ki ne szeretne selymes, puha kezeket, ápolt egészséges körmöket?

 

A manikűr illatos kézfürdőt, bőrradírt, körömápolást és igény szerint kézmasszázst tartalmaz.

 

manikur.jpg

Több fajtája létezik:

  1. Klasszikus manikűr
  2. Francia manikűr
  3. Japán manikűr

A kéz és a köröm kezelése manapság már a férfiak és nők körében egyértelmű alapkövetelmény. A manikűr legfontosabb eleme a higiénia, amely jelen esetben az eszközök alapos fertőtlenítésében nyilvánul meg, ez mind a vendég mind a saját védelem érdekében elkerülhetetlen.

Klasszikus manikűr

Langyos, fertőtlenítős vízben történő kb. 15 perces áztatás után, a letapadt körömbőrök visszatolása következik, egy erre kialakított speciális bőrfeltolóval, majd ha a vendég igényli, következhet a bőr kivágása, ezután pedig a körmök formázása. Ha a vendég lakkozást szeretne, az a köröm száradása után következhet, ezt mindenképp meg kell várni, mivel az áztatás során a köröm vizet szív magába, ettől megduzzad, száradás közben pedig összehúzódik, így a körömlakk megrepedhet. Lakkozás helyett alkalmazhatunk polírozást, mely fényessé teszi a köröm felületét.

Francia manikűr

A francia manikűrt manapság sokan tévesztik össze az úgynevezett "francia lakkozással". A maníkűrnek ezen formája csupán egy elnevezés, mely nem igényel áztatást, csak egy speciális bőroldó folyadékot, mellyel az elhalt és feltologatott bőrréteget kell bekenni, majd pár perces várakozás után lekaparni. Ez az eljárás talán valamivel gyorsabb a klasszikus manikűrnél, természetesen a köröm formázás itt sem marad el, úgy mint a lakkozás esetleg polírozás sem, de inkább annak ajánlott, aki az átlagosnál több körömbőrrel "rendelkezik".

Japán manikűr

Ez az eljárás teljes mértékben visszaadja a körmök természetes szépségét és fényét hosszú időre, és elősegíti az egészséges körömnövekedést. Egy méhviaszos ápolást tartalmaz, melyet egy alapos mattítás után szarvasbőr polírozóval hordunk fel a körömlemezre, és egy porpúder segítségével dörzsöljük bele. A viasztól erősödik a köröm szerkezete, élénkül a köröm színe és természetes konfortérzetet biztosít. A használt anyagok teljes mértékben vegyi anyag mentesek. A manikűr ezen formáját leginkább műköröm eltávolítás után, vagy repedezett körömlemeznél alkalmazzuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


A Nap Vicce

A nap vicce

Baauer - Harlem Shake

Free Music Sites
Free Music Online

free music at divine-music.info

Boldog Névnapot !


Időjárás


Karácsony


Képeslapküldő doboz


Na melyik ?Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 174530
Hónap: 2197
Nap: 47