Csokoládé szalámi recept
nnek a desszertnek is nagy előnye, hogy nincs vele sok munka, de mégis finom. Botond nem túl édesszájú, ezért én fekete csokoládéval készítem. A receptben finom csokoládé, mandula, és vaj van.
Hozzávalók: 20 dkg darált keksz, 20 dkg darált mandula (lehet mogyoró, dió is), 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2 ek főzőkakaó, 20 dkg porcukor (lehet nád cukorból is), 3 tojássárgája, tej, vagy meggy lé, vagy rumos meggy lé
![]() |
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt. Majd beledolgozzuk a csokoládés mézbe a porcukrot és tojások sárgáját.
A végén adjuk a masszához a száraz elemeket.
Ha szükséges, tejjel, vagy meggy lével lazítsunk a tésztán.
A tésztát hengerré formáljuk, és a hűtőben megfelelő állagúra (vághatóra) hűtjük.