Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marcipán, házilag

2012.12.15

 A marcipán olyan édesség, amelyet rengeteg formában fel lehet használni.

Készíthetünk belőle tortamázat, szaloncukrot, apró bonbonokat, különböző süteményekre mázat. A marcipánt nem szükséges készen beszereznünk, elkészíthetjük magunk is.

Hozzávalók:

50dkg őrölt mandula
50 dkg porcukor
5-6 szem keserű mandula vagy aroma (nem szükséges)

 

Elkészítés:

A mandulát a porcukor felével összekeverjük. A cukor másik felét egy liter vízzel felfőzzük. Mikor langyos lesz, hozzáadjuk a mandulához. Mindezt simára összegyúrjuk. Ezzel kész is a marcipánmassza. Amennyiben nem használjuk fel azonnal, fóliába csomgaolva rakjuk be a hűtőbe, itt nagyon sokáig eláll.

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

40dkg őrölt mandula
20 dkg kristálycukor
2 kiskanál víz
2 evőkanál cukrozott narancshéj
4 evőkanál citromlé
Két csipetnyi fahéj
1 csomag tortabevonó

Elkészítés:

A mandulát porrá őröljük, elkeverjük a porcukorral a narancshéjjal, citromlével és a fahéjjal. Amennyiben nem tudjuk masszává gyúrni, adjunk még hozzá vizet. Ezután formázzunk belőle golyókat vagy szaloncukordarabokat és mártsuk csokoládéba.

- Bea -

Képek forrása: flickr.com

   Neked is van egy tuti recepted? Szeretnéd másokkal is megosztani? Küldd el nekünk a receptek@karacsony.hu e-mail címre!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


A Nap Vicce

A nap vicce

Baauer - Harlem Shake

Free Music Sites
Free Music Online

free music at divine-music.info

Boldog Névnapot !


Időjárás


Karácsony


Képeslapküldő doboz


Na melyik ?



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 116262
Hónap: 4258
Nap: 154