Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkóp ( Karácsony)

2012.12.14

 Vasárnap meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, és ezzel együtt elkezdődött az ünnepi időszak.

Örömöt, felüdülést várunk tőle, ám ha nem vigyázunk, kimerültség, kiégés lehet a dal vége. Azonban ha tudatosan, személyiségünk és korlátaink ismeretében éljük meg az évnek ezt a szakát, akkor elkerülhető az ünnepi frász. Egyik támpontunk lehet például az is, hogy melyik csillagjegyben születtünk, és ez milyen „ünnepi habitussal” ruház fel minket.

 

 

Kos:

Jövés-menés, ajándékok után kajtatás, rendezkedés, szervezkedés, vendégeskedés. Elemedben érzed magad – csak le ne merülj. Még neked is szükséged van arra, hogy leülj és tévézz, olvass, kötögess, meditálj.

Addig tulajdonképpen nincs is különösebb gondod a karácsonnyal, amíg a „szeretem” dolgokkal kell foglalkoznod. A gondok ott kezdődnek, mikor a „nemszeretem” körökre kerül a sor, melyeket akkor is le kell futnod, ha semmi kedved hozzá. …és ha neked rossz a kedved, akkor ugyebár az egész környezeted szenved. Ezt úgy kerülheted el a legkönnyebben, hogy igazi harcosként tekintesz a problémádra, és kihívásként kezeled, melyet meg kell oldanod.

Bika:

Az adventi vásárt mintha egyenesen neked találták volna ki: egész egyszerűen nem tudsz betelni a fényeivel, az ízeivel, az illataival. Csak vigyázz, nehogy túlzásba vidd a gasztronómiai kalandozást, és túlterheld a gyomrod.

Mindig minden körülmények között a szépség és kényelem megteremtésére törekszel, és az ünnepeket se tudod másként elképzelni. Azonban a barátok, rokonok könnyen keresztülhúzhatják a számításodat, amit nagyon rosszul élsz meg. Ilyenkor menj és sétálj egyet a szabad levegőn, meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad, hiszen semmi se tudja jobban rendbe tenni a lelked, mint a természet, mellyel nagyon szoros összeköttetésben állsz.

Ikrek:

Te se tartozol azok közé a jegyek közé, amelyek csendes olvasgatással kívánják eltölteni az ünnepeket. Sokkal inkább az villanyoz fel, ha ezt is meg azt is csinálhatsz – lehetőleg egyszerre. Pusztán csak az a bökkenő, hogy tésztát gyúrni és ajándékot csomagolni elég nehéz egyidejűleg. Priorizáld hát a dolgokat, és meg se forduljon a fejedben az öntuningolás kávéval vagy energiaitallal – hacsak nem szeretnél az intenzíven kikötni.

Habár általában vidáman csivitelsz, személyiségednek létezik egy sötétebb oldala is, mely az ünnepek egy-egy csendesebb órájában, vagy mikor már kimerülsz a sok rohangálásban, előjöhet. A gyógyír? Kellemes, szellemes beszélgetés a hozzád legközelebb állókkal vagy egy humoros könyv, vígjáték.

 

 

Rák:

Imádod! A karácsony ugyanis azt jelenti, hogy együtt a család. Azonban előfordulhat, hogy a nagy készülődésben, aggódásban, hogy minden és mindenki rendben lesz-e, kimerülsz. Ilyenkor nagyon házsártos tudsz lenni. Ügyelj rá, hogy ez ne történjen meg, és megelőzésként lazíts, például egy kényeztető masszázzsal.

Bár néha nagyon bizonytalan vagy, ismerős terepen főnökösködővé válhatsz. Óvatosan az irányítgatással, nem biztos, hogy a többieknek tetszeni fog, ha átmész őrmesterbe.

Oroszlán:

A karácsonyi fények kigyúlásával együtt egy fantasztikus ragyogó szakasza veszi kezdetét az évnek – pont olyan pompával, melynek sose voltál képes ellenállni. Bele is veted magad az időszak örömeibe, bőkezűen bánsz a vacsorameghívásokkal, az ajándékokkal. Kreativitásod valósággal szárnyal, és minden alkalmat megragadsz, hogy ezt másoknak is a tudomására hozd.

Apropó mások. Nem feltétlenül fogják kitörő örömmel fogadni, hogy mindig a középpontban akarsz lenni, nem feltétlenül fognak agyon dicsérni, ahogy azt szeretnéd. Ugyanis ők is teret szeretnének nyerni. Választhatsz, vagy hagyod az egód nyerni és besértődsz, vagy letisztázod magadban, hogy nem lehetsz mindig te a világ közepe, és jól érzed magad.

Szűz:

Két dolog keserítheti meg számodra nagyon az ünnepeket. Az egyik, hogy mindent tökéletesen szeretnél csinálni. Ez sajnos lehetetlen. Inkább vállalj kevesebbet, és azt vidd véghez mesterfokon, minthogy túl sokat markolj, és a végén keveset fogj.

A másik, hogy hajlamos vagy a napokig tartó ünneplésre felesleges időpocsékolásként tekinteni. Bulizás, vendégeskedés, henyélés helyett annyi, de annyi hasznos dolgot lehetne tenni! Igen, de néha lazítani is tudni kell, és bőven lesz még alkalmad robotolni, ha januárban beindul az élet.

Mérleg:

Az ünnepi fény, ragyogás, pompa teljesen megszédít. Annyi rendezvényen veszel részt, amennyin csak bírsz. Így aztán nem nagyon marad időd az ajándékok beszerzésére. Nos, van egy jó hírünk: már feltalálták az online vásárlást, és most már Magyarországon is szinte bármit beszerezhetsz így. Használd ki, és bulizz nyugodtan!

Aki szeret társaságba járni, annak sok ismerőse van. A Mérlegeknek pedig egyenesen rengeteg. Mivel szeretik az egyensúlyt, mindig azonnal ott teremnek, ahol nézeteltérés alakul ki, vita üti fel a fejét. Ez a „villámhárító” szerep azonban kimerítő egy idő után. A legbölcsebb az lenne, ha távol tartanád magad mindettől, de az alaptermészeted ezt nem fogja engedni. Ezért aztán legalább mérlegelj, hogy valóban szükség van-e közvetítőre, vagy nincs. Ha pedig úgy érzed, hogy a „békebíráskodás” lemerítette az elemeidet, akkor menj el vásárolgatni, egy-egy új szerzemény, még ha olcsó is mindig helyre tudja billenteni a lelked.

Skorpió:

Hajlamos vagy valós vagy vélt sérelmeidet magadban tartani, és mintha mi sem történt volna mosolyogni tovább. Ne tedd, finoman, de határozottan mondd meg, ha nem tetszik valami. Ugyanígy a munkahelyeden, a magánéletedben is közöld, hogy „Köszönöm, de ennél többet már nem bírok.” Lehet hősködni is, de akkor a decemberi véghajrá teljesen kifacsar, mire kigyúlnak a fények a karácsonyfán. Így nehéz lesz átadni magad az ünneplésnek.

Időnként rád tör a „hagyjon békén mindenki” érzés, és ilyenkor nagyon nehéz kimozdítani a szobád mélyéről. Az ünnepek alatt azonban ne vonulj el az elefántcsonttornyodba, fogadd el inkább a meghívásokat, hiszen sose lehet tudni, kivel hoz össze a sors.

Nyilas:

Egyik jegy képviselői se kaptak annyi vele született optimizmust és vidámságot, mint a Nyilasok. Mivel az ünnepek a születésed időszaka is, duzzadsz az energiától. Sajnos hajlamos vagy túlzásba is vinni az ünneplést, és másoktól is elvárod, hogy ők is ugyanúgy 1000 fokon égjenek, mint te. Nem érted, miért nem tartják veled a lépést. A válasz egyszerű: nem vagyunk egyformák.

Bosszankodás helyett inkább éld ki magad a nagylelkűségedben: hívd meg a barátaidat sűrűn magadhoz egy-egy vacsorára, vagy vágj bele valamilyen karitatív tevékenységbe.

A nagy vidámság mellett személyiségednek van egy depresszívebb oldala is, ami ha előjön, akkor napokig fekszel lehúzott redőny mellett az ágyadban, a létező legmélyebb önsajnálatban emésztve magad. Ráadásul ilyenkor hihetetlenül makacs és szemellenzős vagy, környezeted is inkább kerül. Mi a gyógyír? Határozd el, hogy igenis JÓL fogod érezni magad, majd húzd fel a redőnyt!

Bak:

Mikor érzed magad igazán elemedben? Ha dolgozol. Az adventi, karácsonyi időszakot persze végig lehet serénykedni is, a munkahelyen keményen kivenni a részed az év végi hajrából, közben otthon tonnaszám gyártani a kézzel készítet ajándékokat, és mindenféle finomságokat alkotni a konyhában. Mi lesz ennek a vége? Fáradtság. Nem kellemes, hanem „hullafáradtság”.

Ha szeretnéd elkerülni, akkor kapcsolj a szokásosnál visszafogottabb sebességre, és pihenj is időnkét, azzal biztatva magad, hogy hamarosan úgyis szükséged lesz minden energiádra. Fogadj el egy-két meghívást is, még ha nincs is kedved hozzá, hiszen lehet, hogy olyan ismeretségeket fogsz kötni, melyek később jól jönnek majd a karriered építéséhez. Ha nem, akkor meg kikapcsoltál egy kicsit, az még senkinek se ártott meg.

 

Vízöntő:

Mi az, amitől biztosan kiráz a hideg? Ha valami kötelező. Karácsony táján pedig elég sok kötelező kötelesség hárul ránk. Rokonlátogatás (oda-vissza alapon), ünnepi vacsora szentestén, bejgli készítés, ajándékozás, és még sorolhatnánk. Hogyan éld túl? Találd meg az arany középutat, csak azokat a hagyományokat kövesd, melyekhez kedved van, és ha úgy érzed, nyugodtan reformálj egy kicsit az ünnepen.

Az egyik újításod lehet, hogy barátaiddal töltöd a karácsony jelentős részét, hiszen tulajdonképpen a kiterjesztett családodként tekintesz rájuk. A valódi családod meg fogja érteni ezt a döntésed, láttak ők már furcsább dolgokat is tőled.

Halak:

Életed legnagyobb kihívása, hogy megtanulj a jelenben élni. Ne az elmúlt karácsonyok után nosztalgiázz, ne a jövő évitől rettegj, egész egyszerűen élvezd a mostani illatait, ízeit, meghitt hangulatait! Ehhez hozzásegíthet, ha teret engedsz a spiritualitásodnak, a legkönnyebben kreativitásod kibontakoztatásával, melyet az ünnepek alatt a konyhában, otthonszépítésben, ajándékkészítésben, programszervezésben egyaránt kiélhetsz.

Nagyon érzékeny lélek vagy, így könnyen a tó fenekére menekülhetsz, ha vélt vagy valós sérelem ér. Ne tedd, keresd meg inkább, hogy mi az, aminek örülhetsz, és fordítsd afelé a figyelmed. A gondok és problémák többsége ráér az ünnepek után is, amikor már a lazítás után új szempontból is képes leszel megközelíteni azokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


A Nap Vicce

A nap vicce

Baauer - Harlem Shake

Free Music Sites
Free Music Online

free music at divine-music.info

Boldog Névnapot !


Időjárás


Karácsony


Képeslapküldő doboz


Na melyik ?Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 129516
Hónap: 2560
Nap: 92