Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent Bécsben

2012.12.15

 Nincs is túl messze, nem is annyira drága: Bécs tökéletes hely arra, hogy az Advent időszakában kiruccanjunk és az otthonunktól egy kicsit távol részesei lehessünk a karácsonyi forgatag különleges élményének. Az osztrák főváros csodaszép fényei és díszei, csillogva csalogatnak bennünket egy kis pihenésre…

 

Vásári történelem

 

Az első bécsi karácsonyi vásárt több mint hétszáz éve rendezték meg először, de tündöklése még mindig nem halványult. Nem csak a helyiek tartják nagy becsben, de turisták tömkelegének is különleges élményt nyújt, sikere még mindig töretlen. A bécsi advent világszerte ismert, a piacokon évente több mint hárommillió látogató fordul meg, közülük kb. félmillió külföldi. A régi vásárok puritán hangulatát, szépségét igyekeznek megőrizni, így még vonzóbb az idelátogatók számára. Az évszázadok nyoma ugyan lemoshatatlanul megváltoztatta a karácsonyi vásárt, azonban ez is csak előnyére vált, napjainkban már nem pusztán az elárusítóhelyeknek  ad otthont, de kiváló találkozási lehetőséget biztosít a világ minden tájáról ideérkező embereknek.

 

 

 

Bécsi vásárok

 

Bécs Városház terén (Rathausplatz) rendszeresen megrendezett karácsonyi vásár 1975 óta várja az idelátogatókat. A felcsendülő adventi énekek, a fantasztikusan feldíszített fenyőfák és a kulináris világ karácsonyi illatai, hamisíthatatlan ünnepi hangulatot kölcsönöznek a rendezvénynek. Számos különleges ajándéktárgyat kínálnak az árusok, kezdve a kézműves dolgoktól, a képzőművészeti alkotásokon keresztül, a sportfelszerelésekig. Sok-sok apróság és csecsebecse teszi még színesebbé a forgatagot, így a nézelődő biztos nem fog unatkozni.

 

2011-es nyitva tartás: november 12-től december 24-ig, naponta 10 órától 22 óráig.

 

Az Altwiener Christkindlmarkt elnevezésű vásárt idén immár 24. alkalommal rendezik meg Bécsben. Különlegessége, hogy kizárólag kézimunkákat lehet rajta vásárolni és megcsodálni. Karácsonyfadíszek, ékszerek, kosarak és üvegáruk százai sorakoznak a standokon, a hangulatot pedig ünnepi bábjátékokkal és népzenével varázsolják igazán meghitté és varázslatossá.

 

2011-es nyitva tartás: november 19-től december 23-ig, naponta 10 órától 21 óráig.

 

A Schönbrunni kastélynál 60 standon várják az osztrák kézimunkák és természetes anyagokból készült termékek a látogatókat. A Kultur- und Weihnachtsmarkt vásáron külön kórus gondoskodik a jó hangulatról, a környéket pedig forró puncs illata járja át. Édességekben és süteményekben nincs hiány, mindenki megtalálhatja a fogához való falatokat!

 

2011-es nyitva tartás: november 19-től december 26-ig, naponta 10 órától 21 óráig

 

Természetesen advent időszakában nem csak az általunk felsorolt karácsonyi vásárok várják a Bécsbe látogatókat. Ilyenkor az egész város fénybe borul és olyan varázslatos hangulatot áraszt, melyben azt is elkapja az ünnepi hangulat, aki egyébként ennek nem tulajdonít nagyobb jelentőséget. Ha tehetitek látogassatok el ide és győződjetek meg róla magatok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


A Nap Vicce

A nap vicce

Baauer - Harlem Shake

Free Music Sites
Free Music Online

free music at divine-music.info

Boldog Névnapot !


Időjárás


Karácsony


Képeslapküldő doboz


Na melyik ?Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 174780
Hónap: 2285
Nap: 96