Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutya

2011.03.27

A kutyáknál megkülönböztetik a két vagy több fajta kereszteződéséből származó a keverékeket és a fajtatiszta egyedeket. Utóbbiakat törzskönyvi nyilvántartásba veszik. Az azonos fajtájú egyedeket közös külső és belső jellemzők (úgynevezett vézenjegyek) kötik össze a közös származáson kívül. Ezeket a fajtastandard tartalmazza. A fajtajegyek némelyike negatívan hathat a kutya egészségére, rizikófaktor – például a spánielek hosszú füle. Más külső jellemzők egyenesen genetikai rendellenességként foghatók fel, például a bulldogok állkapcsa, a meztelenkutyák vagy a tacskók rövid lába.

 

Általában 10-90 cm magasak !! ( attól függ milyen fajta !! )

A többi háziállathoz hasonlóan a kutyát is több fertőző, és genetikai betegség fenyegeti, ezek nagy része szűréssel, oltással, megfelelő tartással megelőzhető

A kutya egészségének megromlását általában a viselkedésén lehet leghamarabb észrevenni. Levertnek és zárkózottnak látszik, kevesebbet mozog, mint máskor. Megváltozhat az étvágya is, olykor javul, máskor romlik.

A kutyák egészségét számos dolog lenyelése veszélyeztetheti, van ami sérüléseket, van ami mérgezést okozhat.

A csirkeláb-csirkeszárny csöves csontja szilánkosan törik, megsebezheti a kutya száját és a bélbe kerülve is sérüléseket okozhat. A lenyelt kukoricacső-darabok is belső sérüléseket okozhatnak.

Az ismertebb veszélyes ételek, a csokoládé, a koffeintartalmú italok, az alkohol, a hagyma, a gomba és az élesztő veszélyein túl mind újabb az embereknél szokásos ételről-italról derül ki, hogy a kutyát már viszonylag kis mennyiségben is megbetegíti. Ilyen például a szőlő és a mazsola által okozott mérgezés is, aminél egyelőre nem ismeretes, hogy melyik összetevő vezet a mérgezéshez.

A szukát az első tüzelés időpontjától tekintik ivarérettnek. Az első tüzelés időpontja összefügg a teljes testméret elérésének időpontjával. A kistestű kutyáknál ez az időpont 6-8 hónapos kor környékén, nagy testű kutyáknál ez az időpont egy éves kor utánra tolódik.

A tüzelés általában március, és november környékén következik be, és hozzávetőleg 21 napig tart. A fedezésre a tüzelés 12. és 14. nap közötti időszak a legalkalmasabb.

Ebben az időszakban a szukát nem célszerű közösségbe (kutyafuttatóba, kutyaiskolába) vinni, mert a kan kutyákat mágnesként vonzza magához, ami felforduláshoz, illetve nem kívánt szaporulathoz vezethet.

A szuka nemi szerve megduzzad, az állat nyugtalanul viselkedik, felkelti a kanok érdeklődését, vércseppeket hagy maga után.

Remélem sok mindent megtudattam veletek !!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

--

(--, 2011.06.24 17:22)

Akinek nem tetszik az oldal az húzzon a p....ba és a francba !!!!!!!!!!!

vicc

(Bálint, 2011.05.18 17:30)

Ti csak vicceltek! Eddig sem sikerült letiltanotok, csak röhögtetni akartok! ja és ki a FASZ az a Noémi? Mert biztos egy fasszopó!

Felháborodás

(Laci, 2011.05.04 19:42)

Ti fasszopók! Nekem mondhattok bármit, megúszom azzal, hogy én, és a haverjaim tovább cikizzük az oldalt! Ja és ez a fos, ez nem is állatos, hanem lányos, ti kis barom moderátorok!
A kurva anyját annak, aki ezt kitalálta!

Re: Felháborodás

(Dorina, 2011.05.15 15:35)

Na jó,ebből most már elég! Hülyék,barmok,marhák és a többi csúnya szó.Igen,ezek vagytok!LETILTUNK és kész!

fos

(Bálint, 2011.04.09 20:07)

Szerintem ez az oldal egy fos!

Re: fos

(Dorina, 2011.05.03 18:56)

Na figyuzz kisapám!Én vagyok ennek az oldalnak és Noémi a moderátora,úgyhogy fogd be a lepénylesődet te kis hülye!Ja, és a haveraid is!És ha bárki kritizálni meri az oldalt,azt LETILTOM!!!!!!!!!!!!!!!Remélem felfogtátok,mert elég lassúnak tűnik az észjárásotok.Ja,és NE reméljétek hogy ennyivel megúsztátok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-

(Inez, 2011.04.19 12:44)

Szerintem ez egy jó weboldal !!! És aki kicikizi ezt baromi ezt a jó weboldalt az a hülye !!!

fasznyalók

(János, 2011.04.09 20:13)

Szerintem ezek a moderátorok fasznyalók!

franc

(Laci, 2011.04.09 20:09)

Szerintem ez a seggfej weboldalnak nevezett szarság egy fasz!

 

 


Utolsó kép


A Nap Vicce

A nap vicce

Baauer - Harlem Shake

Free Music Sites
Free Music Online

free music at divine-music.info

Boldog Névnapot !


Időjárás


Karácsony


Képeslapküldő doboz


Na melyik ?Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 164739
Hónap: 1344
Nap: 53